Kadi Kurema illustreeris kolm lasteraamatut

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadi Kurema illustratsioon.
Kadi Kurema illustratsioon. Foto: Erakogu

Pärnu keskraamatukogu lasteosakonnas on avatud Kadi Kurema illustratsiooninäitus “Kolme raamatu pildid”, mis annab võimaluse kaeda, milline näeb välja kunstniku loodu enne raamatusse jõudmist ja kogeda äratundmisrõõmu juba tuttavate tegelastega kohtumisest.

Keskraamatukogu lasteteeninduse peaspetsialisti Signe Peekeri teatel on vabakutseline graafik ja illustraator Kadi Kurema loonud pildid ühtejärge kolme kirjaniku väljamõeldule. Need on Liis Auväärti "Väike võlur Mattias", Ketlin Priilinna "Roosi ja Liisu seiklused" ja Viiu-Marie Rummo "Maailmarändur nööp" .

Paljude isikunäitustega vaatajaid võlunud kunstnik on kirja pannud vastuse sagedasele küsimusele, kuidas lasteraamatu pildid sünnivad. Eri moel põneva väliskuju ja värvid ning nende läbi välja paistvad salamõttedki võivad tegelased saada nii kunstniku-kirjaniku tihedas koostöös kui loojate omaette tegutsemise tulemusena. Kadi Kurema ise hindab pilte, mis omal moel lugu jutustavad.

Pärnust pärit kunstniku näitus jääb vaatajaid rõõmustama 15. augustini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles