Juhtkiri: Elu Loode-Pärnus

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Loode-Pärnu tööstusküla mudel ei pruugi end õigustada kiiresti – arvestades, et ettevalmistused kunagise nõukogude sõjaväeosa territooriumi nüüdisaegseks ja kasulikuks muutmiseks algasid päris mitu aastat tagasi, ei saagi kiirustamisest juttu olla –, aga kokkuvõttes õigustab see end kindlasti.

Nagu seletab tänases Pärnu Postimehes Pärnu linnavalitsuse arenguteenistuse juhataja Anneli Lepp, seisneb Loode-Pärnu mudel või arendusskeem lühidalt selles, et linn loob tingimused ehk annab hoonestusõiguse krundile ettevõtetele turuhinnast madalama hinnaga ja ehitab välja taristu, ettevõtja lubab aga kolme aasta jooksul püstitada tootmishoone ja võtta inimesed tööle.

Kasu sellest arendusest on mitmepoolne. Esiteks saab märkimisväärne osa Pärnu linnast korda ja kasutusse. Juba praegu saab Loode-Pärnus aimu sellest, millisena tööstusküla mõne aasta pärast tervikuna välja näeb, sest väike osa tänavavõrgust koos kergliiklusteede ja LED-valgustitega on kasutusvalmis. Tootmishooneid on veel vähe, kuid on valmidus need vastu võtta ja see on päris oluline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles