Maaeluminister külastab Pärnumaa kalandusettevõtteid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru külmhoone.
Audru külmhoone. Foto: Urmas Luik

Maaeluminister Urmas Kruuse on täna visiidil Pärnumaal, kus kohtub kalandusvaldkonna esindajatega ja tutvub Euroopa kalandusfondi rakenduskavast 2007–2013 piirkonda tehtud investeeringutega.

„Euroopa kalandusfondi 2007–2013 toel on Eesti kalandussektor muutunud oluliselt konkurentsivõimelisemaks. Hea näide on Pärnumaal Audru vallas asuv kalapüügiühistule Estofish kuuluv külmhoone, mis annab kalurile võimaluse müüa oma toodangut hinna poolest parimal ajal,“ ütles maaeluminister Urmas Kruuse.  „Oluline on, et selline ühistuline tegutsemisvorm annab kaluritele märksa tugevama tegutsemisjõu ka ekspordiga tegelemiseks.“

Minister kohtub visiidi käigus Liu sadamas Pärnumaa rannakaluritega, külastab Audru vallas asuvaid kalapüügiühistu Estofish ja kalakasvatajate ühistu Ecofarm tootmishooneid ning Pärnus asuvat kalanduse teabekeskust.

Euroopa kalandusfondi 2007–2013 rakenduskava toel on Pärnumaa kalandusse ja rannapiirkondadesse tehtud investeeringuid ligikaudu 11 miljoni euro eest.

Euroopa kalandusfond 2007–2013 on programm, mis pakub rahalisi vahendeid Euroopa Liidu ühise kalamajanduspoliitika rakendamiseks ja jagab investeeringutoetusi kalandussektori ettevõtetele ja rannikualade asumitele.

Perioodil 2007–2013 on fondi Eesti rakenduskava mahuks 112,8 miljonit eurot, millest 84,6 miljonit eurot tuleb EKF vahenditest ja 28,2 miljonit eurot Eesti riigieelarvest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles