Laadamelus tuleb ausalt kaubelda ja targalt osta

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laadameluski on ostjal hea teada oma õigusi.
Laadameluski on ostjal hea teada oma õigusi. Foto: Mailiis Ollino

Tarbijakaitseamet tuletab alanud laadahooaja puhul meelde, et nii laadal kui poes kauplemisel kehtivad ettevõtjatele ühesugused nõuded, mida tuleb järgida. Tarbijad peaksid aga laadamelus säilitama kaine mõistuse, selmet uskuda müügijuttu, kui see tundub olevat liiga hea, et tõsi olla.

Ameti teatel tasuks kauplejail meeles pidada, et kindlasti tuleb välja panna toote müügihind ja toote iseloomu arvestades ühikuhindki. Kuna laadal on kerge pead kaotada ja vabaõhuüritusel on kauplejad kahjuks üsna tihti varmad seda ära kasutama, peaks tarbija enne ostmist müüjalt toote kohta küsima lisainfot näiteks toote hinna, koguse, koostise ja päritolu kohta.

Tarbijakaitseamet nõuab, et kaupleja peab tagama kauba korrektse märgistuse: see peab olema loetav, arusaadav ja üheselt mõistetav. Tehniliselt keerukate toodetega tuleb ostjale kaasa anda eestikeelne kasutusjuhend. Ostja peaks kauplejalt uurima sedagi, mida teha siis, kui tootel ilmneb puudus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles