Kordumatu kunstinäitus Pärnu muuseumis

Jüri Estam
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnikud Erich ja Pauline Elfriede Leps oma kodus Chicagos. Erich Leps lahkus 1965. aastal, tema truu abikaasa 37 aastat hiljem.
Kunstnikud Erich ja Pauline Elfriede Leps oma kodus Chicagos. Erich Leps lahkus 1965. aastal, tema truu abikaasa 37 aastat hiljem. Foto: Pärnu muuseum

Pärnu muuseumis on 20. septembrini avatud unikaalne näitus ”Pärnu pallaslased paguluses“.

Tänu Erich ja Pauline Lepsi miniale Virve Lepsile, Pärnu muuseumile ja veel mitmele heale inimesele-asutusele on arvestatav osa Lepside loomingust päästetud ja kokku põimitud tervikuna nüüd Pärnus. Palju aastaid seisis see “niisama” Lepside kodude seintel ja nurkades, oodates kannatlikult oma aega. Nüüd on see Pärnus vaatamiseks välja pandud.

Kuna osa näituse „Pärnu pallaslased paguluses” väljapanekust on selleks puhuks teistelt muuseumidelt ja eraisikutelt kokku laenutatud, võib arvata, et teist juhust seda sellises ulatuses ühe katuse all näha niipea ei tule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles