Tembutaja ajas purskkaevu vahule

, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Kellegi kuri käsi puistas ööl vastu eilset Pärnus Lastepargis asuvasse purskkaevu ainet, mis selle vahutama võttis.

Pärnus purskkaeve hooldava Kinbassi vesirajatiste asjatundja Toomas Saare sõnas, et kellegi rumala nalja ohvriks langenud purskkaevu vesi saab laupäevaks ehk täna puhtaks.

„Pumpame purskkaevu reede õhtul tühjaks, siis selgub, kui põhjalikult seda puhastama peab,“ ütles Saare. Suurem puhastus, kui läbi on vaja pesta pumbad ja filtrid, läheb Saare väitel maksma sadakond eurot. Kui puhastamine on lihtsam, võib kahju olla paarikümne euro ringis.

Kes purskkaevu seekord vahule ajas, on esialgu saladus. Samuti see, mis ainega Lastepargi purskkaev vahule aeti.

Saare jutu järgi on varasematel kordadel kasutatud autošampooni ja nõudepesuvahendeid. „Korra oleme korjanud purskkaevust välja paarkümmend seepi,“ kirjeldas Saare vahumeistrite arsenali.

Tänavu on Lastepargi purskkaev korra varemgi vahule aetud, korra on vahutanud Koidula pargi purskkaev. Kinbassil on seesuguste „naljadega“ olnud tänavu vähem tööd kui mõni aasta tagasi, kui purskkaevude vahule ajamise laine Pärnusse jõudis. Kokku on Pärnus kümme purskkaevu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles