Galerii: Pärnu sadamas põhja vajunud laev suudeti üles tõsta (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui eile Pärnu sadama laevatehase kail alguse saanud põhja vajunud laeva ülestõstmine ei tahnud esiti õnnestuda, saatis päästetöid täna öösel edu – täna hommikuks oli jaanilaupäeva õhtul põhja vajunud laev õiges asendis, ehkki sügaval vees.

Pärnu Postimees on kirjutanud, et Pärnu laevatehases keevitati laeval korpust ja kütusetanki. Dokist pääses alus mõni nädal tagasi.

Jaanilaupäeval kella 11 ajal avastasid sadama töötajad, et laevatehase kai ääres on hakanud külili vajuma äsja remondist tulnud parvlaev Harley-Davidson I. Kohapeal abiks olnud töötajad ei osanud öelda, miks laev põhja hakkas minema.

Et kütus pumbati laevast enne remonti välja, oli reostusoht väike. Mootoriõli lekke kaitseks paigutati laeva ümber poomid.

Harley Davidson I on ehitatud Norra Bergeni laevatehases 1957. aastal. Peamiselt liikus alus Norra ja Rootsi väikesaarte vahel.

1998. aastast, kui laev sai mootorratta nime, on ta olnud Stockholmis Harley Davidsoni fännide jaoks restoran-öömaja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles