Ilmatark: ilus suveilm püsib kogu nädala

, ilmavaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Suvine soojus saabus meile juunikuu viimastel päevadel ja juulikuu algas juba tõeliselt sooja ilmaga. Lõpel näitas termomeeter neljapäeval ja reedel 25 soojakraadi.

Pühapäeval ja järgmise nädala algul on päevasooja ligemale 25 kraadi. Madal- ja kõrgrõhkkonnad peavad võimuvõitlust. Öised temperatuurid on 15 kraadi piires. Tuuled puhuvad edelast, läänest ja lõunast. Alates laupäevast valitseb äikeseoht, mille tõenäosus on suurem esmaspäeval. Selline ilus suveilm päikesepaistega püsib arvatavasti kogu nädala, kuid neljapäevast alates võib päevasoe veidi langeda.

Lõpe andmetel oli möödunud juunikuu 1,5 kraadi keskmisest külmem ja sademeid tuli normi piires. Merevesi Pärnu lahes on 20 kraadi lähedal, mis lubab ujuma minna.

Kes võttis puhkuse juulikuuks, ei pea lõunasse sõitma, sest Hispaanias, Prantsusmaal ja Suurbritannias valitseb kuumalaine 35 soojakraadiga, mis on meile harjumatu.

Minu aias õitsevad roosid, jasmiin, iirised ja aedhortensia. Põllul on soojaga saanud hoo sisse kurk ja kõrvits ning kartul alustas õitsemist. Ainult vihma oleks juba vaja, sest maa on kuiv. Loodan, et vihm ei jää tulemata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles