Galerii: Kurgjal esitlesid rahvarõivaid Pärnumaa kihelkonnad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kurgja talumuuseumi õuel peamaja ees võis täna imetleda Pärnumaa üheksa kihelkonna rahvarõivaid, modellide hulgas oli neidki, kes kandsid otsast lõpuni enda kätetööna valminud autentseid rõivaid.

MTÜ Rahvarõivas tegevjuhi Anu Randmaa kõrval jagasid seletusi Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku tekstiili lektor Inna Raud ja Pärnu muuseumi peavarahoidja Ülli Kont.

Vaimustunud ja asjatundliku publiku pilgu ees olid Pärnu, Saarde, Vändra, Audru, Mihkli, Tõstamaa, Varbla, Pärnu-Jaagupi, Häädemeeste ja Tori kihelkonna rahvarõivad. Täiuslikem oli Vändra kihelkonna esitlus, millesse oli kaasatud lapsi ja eakamaid, naisi ja mehi, kes kandsid seljas 19. sajandi teise poole ja 20. sajandi alguse rõivaid. Komplektide täpsus tugines Eesti Rahva Muuseumi kogudes talletatud rõivaesemete uurimisele ja kirjeldustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles