Pärnu filmifestival toob vaatajate ette üle 100 dokumentaalfilmi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuus filmi teemal "Kooselu" võistlevad ETVs tänasest laupäevani. Kaader filmist "Alti koos", mis linastub täna õhtul.
Kuus filmi teemal "Kooselu" võistlevad ETVs tänasest laupäevani. Kaader filmist "Alti koos", mis linastub täna õhtul. Foto: promo

Täna õhtul avatakse Pärnu 29. filmifestival, mille raames jõuab vaatajateni üle saja dokumentaalfilmi.

19. juulini linastuvaid filme hindab rahvusvaheline žürii audiovisuaalsete portreede, põlisrahvaste kultuuriloo, lühi-, eksperimentaal- ja teadusfilmide kategoorias. ETVs näidatavad filmid võistlevad Eesti rahva auhinnale ja eraldi žürii hindab uusi Eesti dokumentaalfilme ning tudengifilme.

Festival algab täna õhtul Vanalinna põhikoolis ja pärast avatseremooniat näidatakse Eliza Kubarska filmi "Jalutades vee all", mis on filmitud Borneo saarestikus. Pärast pausi on Eesti filmi "Puhta mõtte ruum" esilinastus.

Filmid linastuvad uue kunsti muuseumis, Vanalinna põhikoolis ja Pärnu haiglas.

Kuus filmi teemal "Kooselu" võistleb ETVs tänasest laupäevani, auhinnaööst teeb otseülekande Eesti Televisioon laupäeval, telefonihääletusel selgub Eesti rahva auhinna võitja.

Pärnu 29. filmifestival korraldab sel suvel kaks ajurünnakut. Esimene neist võtab luubi alla dokumentaalfilmi loomise eetika ja teine küsib, kuidas tervitada  sõjapõgenikke: kas lillede ja kaameraga või ilma.

Pärast auhinnaööd 11. juulil lähevad filmikavad rändama Läänemaale, Viljandimaale, Valgamaale ja Ida-Virumaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles