Galerii: Kaelase mõisas on uue teatritüki proovid täies hoos

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Endla teatri noored näitlejad askeldavad Kaelase mõisa pargis täie hooga, sest juba sel laupäeval, 11. juulil esietendub seal romantiline armastuslugu „Werther“.

Üle mitme aasta toob Endla teater publiku ette suvelavastuse väljaspool teatrimaja ja Pärnu linna. Sedakorda on etenduspaigaks valitud kaunis Kaelase mõisa park, Pärnust 40 kilomeetrit Tallinna pool Libatse külje all.

Publiku ette tuuakse romantiline armastuslugu „Werther“, mis põhineb Goethe maailmaklassikaks saanud teosel. Lugu saab alguse sellest, kui pärast „Noore Wertheri kannatuste“ ilmumist on vallandunud tõeline Wertheri-palavik: matkitakse tema riietusstiili, kompromissitut ellusuhtumist ja isegi enesetappu. Kirjastuse saadetud Johann saabub Wahlheimi ja kohtub tegelaste prototüüpidega, et välja selgitada, mis tegelikult juhtus. Olevik põimub stseenidega minevikus, milles avaneb Wertheri kirglik elujanu ja võimatu armastus Albertiga kihlatud Lotte vastu. Iga külaelaniku mälestuskillu abil jõutakse nimitegelase mõistmisele lähemale.

„Wertheri“ lavastaja on Laura Mets ja tükis loovad kaasa Endla noored näitlejad Sander Rebane, Fatme Helge Leevald, Lauri Mäesepp, Karl Edgar Tammi.

„Werther“ etendub juulis kümnel korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles