Juhendisse lisati drooni kasutamise peatükk

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Drooni kasutamisel tasub arvestada uute nõuetega.
Drooni kasutamisel tasub arvestada uute nõuetega. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viimasel ajal populaarsust kogunud ja tulevikus nähtavasti aina sageneva droonide lennutamise tõttu pidas andmekaitse inspektsioon vajalikuks täiendada 2013. aastal koostatud kaamerate kasutamise juhendit mehitamata õhusõidukite ehk nn droonikaamerate peatükiga.

Õhus liikuvalt seadeldiselt filmimine ja pildistamine on isikuandmete töötlemine juhul, kui filmile jäävad inimesed on üheselt tuvastatavad. Õhusõidukilt filmimise või pildistamise kohta eraldi regulatsiooni ei ole, mistõttu kohaldub sellisele isikuandmete töötlemisele üldine regulatsioon.

Isikuandmete kaitse seadus kohustab avalikus kohas avalikustamise eesmärgil toimuvast pildistamisest või filmimisest inimesi teavitama. Kui tavakaameratega pildistamist ja filmimist on kaamera vaatevälja jäävatel inimestel kerge märgata, siis õhus liikuvaid kaameraid on raske märgata, samuti võib vaatevälja jääda suur ala. See raskendab filmijal teavitamiskohustust täita ja filmitavatel on raske soovi korral eemalduda kaamera vaateväljast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles