Kurgjal avanes pärandvara ammendumatu ilu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vändra kihelkonna rõivakollektsioonist rääkis üksikasjalikult Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku tekstiili lektor Inna Raud (vasakul).
Vändra kihelkonna rõivakollektsioonist rääkis üksikasjalikult Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku tekstiili lektor Inna Raud (vasakul). Foto: Ants Liigus

Pärnumaa rahvarõivaste ammendumatu ilu avanes Kurgjal, esitletud kollektsioon jõuab veebi koos Eesti kõigi 108 kihelkonna rahvarõivaste üksikasjaliku kirjelduse ja fotodega.

Tanud, põlled, seelikutriibud, lambapruunid kuued, roositud sukad, jakid, helmed ja sõled, tubakakotid ja puusamunad jutustavad asjatundjatele oma kujunemisloo, mis kultuuriministeeriumi programmi “Eesti rahvarõivas 2012–2016” vahendusel peagi iga huviliseni jõuab.

Pühapäeval oli jäädvustamise järg Pärnumaa kümne kihelkonna käes, pildistada on jäänud veel Viljandi- ja Valgamaa kihelkondade rahvarõivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles