Rannakabiinid tutvustavad supluskultuuri

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu randa paigaldati Pärnu rannakultuuri tutvustav rannakabiin, sel nädalal jõuab üks kabiin ka Kabli randa.
Pärnu randa paigaldati Pärnu rannakultuuri tutvustav rannakabiin, sel nädalal jõuab üks kabiin ka Kabli randa. Foto: Eesti Meremuuseum

Pärnu randa paigaldati Pärnu rannakultuuri tutvustav rannakabiin, sel nädalal jõuab üks kabiin ka Kabli randa.

Mõlemad kabiinid on üks osa meremuuseumi üle-eestilisest supluskultuuri tutvustavast näitusest, mis innustab inimesi mere ääres puhkama ja kauneid randu külastama. Kokku paigaldati selliseid rannakabiine üle Eesti 16.

Näitus toob suvitajateni huvitavaid fakte ja meeleolukaid fotosid suvepuhkuse veetmisest Eesti randades.

Meremuuseumi direktori Urmas Dreseni sõnade järgi seostub meri paljudele suve, päikese ja puhkusega. „Siit tuligi mõte koostada suur üle-eestiline supluskultuuri teemaline näitus „Meri on puhkus” ja kasutada selleks rannakabiinide seinu. Nii saame rääkida huvitavaid lugusid sõna otseses mõttes nende sündmuskohas,” selgitas Dresen.

Meremuuseumi rannakabiinid seatakse üles Narva-Jõesuu, Toila, Võsu, Käsmu, Valkla, Pirita, Stroomi, Vääna-Jõesuu, Laulasmaa, Nõva, Vormsi, Kärdla, Paralepa, Kuressaare, Pärnu ja Kabli mereranda. Igal rannakabiinil on toodud lühike ülevaade sealse ranna ajaloost, enamasti räägivad kabiinid supluskultuurist ja rannapuhkusest, kuid on ka randu, mis ajalooliselt ei ole olnud suplusrannad. Iga kabiini ühele küljele on seatud meeleolukas fotosein, mille taustal saab jäädvustada hetke oma 2015. aasta suvepuhkusest.

Selleks, et Eesti supluskultuuri ajaloost tervikpilt saada, tuleks suve jooksul kõik 16 randa läbi käia. “Puhkuste aeg on alles ees, loodetavasti jõuab igaüks suve jooksul kas või korra mere äärde rannamõnusid nautima,” julgustas Dresen Eesti mererandu külastama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles