Hääleta, milline seinamaaling Jaansoni raja äärde joonistada!

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mariana Jürimäe ja Kadri Kose kavand.
Mariana Jürimäe ja Kadri Kose kavand. Foto: Mariana Jürimäe ja Kadri Kosk

Augusti alguses Pärnus toimuv tänavakunsti festival Sõnum Seinal kutsub publikut valima oma lemmiktööd, mis hakkab katma Pärnu jõe ääres Jüri Jaansoni terviserajal Vingi pumbamaja seina, mille suurus on 9,55x6 meetrit.

Festivali korraldajad valisid seitsmest konkursile saadetud tööst välja kolm, mille poolt saab hääletada Pärnu Postimehe võrguväljaande gallupis. Enim hääli saanud töö maalitakse augusti algul väljavalitud asukohta.  

Hääletada saab Mariana Jürimäe ja Kadri Kose, Priit Kaare või Izaki kavandi poolt. Kõik kolm kavandit on avaldatud käesoleva loo fotodena.  

Hääletada saab teisipäeva, 14. juulini.

Sõnum Seinal on kolmandat aastat toimuv noortealgatuslik tänavakunstifestival, mille eesmärk on tutvustada alternatiivkultuure ja tõestada, et tänavakunst võib pakkuda avalikus ruumis silmailu.

Kolmepäevase kunstifestivali keskmes on kaks põhiprojekti: Sütevaka humanitaargümnaasiumi Pühavaimu tänava poolne sein ja kaks Jaansoni terviseraja äärset hoonet.

Sellel aastal kutsub Sõnum Seinal festival inimesi toast välja ja keskendub sainamaalingutes liikumisele: jooned, värvid; jooksjad, rulasõitjad, sõudjad; mõttelend ja ideoloogilised liikumised. Kõik tõlgendused olid oodatud Vingi pumbamaja kavandikonkursile "Liikumisel on jõud".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles