Politsei hoiatab võimaliku varga eest

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellise, umbes kilogrammise lihatüki eest küsis küsis väidetav varas 35 eurot.
Sellise, umbes kilogrammise lihatüki eest küsis küsis väidetav varas 35 eurot. Foto: Erakogu

Politsei hoiatab võimaliku varga eest, kes pakub müügiks lihatooteid, kuid võib kaduda koos rahakotiga.

Eile, 6. juuli õhtul sai politsei teate, et Pärnumaal Tahkuranna vallas pakkus autoga maja juurde sõitnud mees eakale naisele müügiks lihatooteid.

Müüja pealekäimisel ostiski naine temalt liha. Pärast tehingut mees lahkus ja vanaproua avastas, et rahakott koos tema jaoks suure summa rahaga on kadunud. Rahakott leiti hiljem sõiduteelt, kuid selles olnud raha oli kadunud.

Politsei alustas juhtumi asjaolude väljaselgitamiseks kriminaalmenetlust.

Pärnu politseijaoskonna menetlusteenistuse juhtivuurija Kaire Konts kinnitas, et politsei tegeleb aktiivselt teo võimaliku toimepanija väljaselgitamisega.

„Tore on, kui inimesed üksteist sotsiaalmeedia vahendusel sellistest tegudest informeerivad ja hoiatavad. Politsei palub sellisest tegevusest eelkõige teada anda hädaabinumbril 112, sest see loob eelduse halbade kavatsustega inimese kiireks tabamiseks,“ ütles Konts.

Konts palub politseiga ühendust võtta ka neil, kes on viimasel ajal kokku puutunud umbes 40-50aastase keskmist kasvu mehega, kes lihatooteid müüa on pakkunud. Infot oodatakse telefoni 444 6673 või 5343 5613.

Ka sotsiaalvõrgustikus Facebook avaldati võimaliku varga kohta hoiatus.

„Mu pea 90aastast vanaema külastas Reius üks mees, kes hakkas üsna agressiivselt müüma lihatooteid. Eitusest talle ei piisanud, et kauplejast lahti saada, otsustas vanaema lõpuks, et võtab natuke. Hinnaks öeldi 35 eurot umbes ühe kilogrammi liha eest. Pärast tehingut kaupa kokku pakkides palus mees pudeliga vett, ise läks kaupa autosse viima. Järsku avastas vanaema, et rahakott on taskust kadunud koos suure hulga sularahaga. Kui vanaema välja kiirustas, oli mees juba kadunud. Mõni aeg hiljem leidsid head inimesed rahakoti keset sõiduteed Surjus. Õnneks olid dokumendid alles, raha aga mitte,“ kirjeldas postituse autor võimaliku varga tegevust.

Hoiatuse edastaja sõnutsi ei õnnestunud tal lihapakkuja autot näha, kuid mees oli 40-50aastane, keskmist kasvu ja "õllekõhuga". „Ka Audru ja Vändra vallas on käinud mees uste taga liha pakkumas, väidetavalt on tal puudu üks esihammas,“ kirjutas ta.

Kuna liha oli tal rohkem, on Facebookis juhtunut kirjeldanud inimese ütlust mööda üsna tõenäoline, et võimalik varas käib seda teistelegi pakkumas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles