KK Pärnu testib Eesti päritoluga Rootsi noortekoondislast

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Schüszler.
Sebastian Schüszler. Foto: Pärnu Postimees

Suviste treeningutega alustanud korvpalliklubi Pärnu meeskond katsetab Sebastian Schüszlerit, kes on varem juba Eestis pallinud.

20aastane mängumees, kelle ema on eestlane ja isa rootslane, on terve elu elanud Rootsis. Eesti publiku ette jõudis ta 2012. aastal, kui Audentese spordihallis toimus Baltic Sea Basketball Cup, pärast seda mängis Sebastian Raplas.

Järgmistel aastatel jätkus tema karjäär Rootsis. 2012/2013 kuulus ta White Eaglesi meeskonda, järgmised kaks hooaega pallis Solna Vikingsi klubis.

Eestisse jõudis Schüszler 5. juuli õhtul ja peatreener Rannula kutsus ta juba järgmisel päeval trennidesse.

“Tean teda enne Rapla hooaega, sest tegelesin agenditööga ja siiamaani oleme aeg-ajalt kontaktis olnud,” kommenteeris Rannula.

Schüszler on Eesti eluga kursis, ta loeb iga päev Delfist uudiseid ja külastab kodumaad igal võimalusel. “Mu vanaema elab Tallinnas ja Pärnu kandis pidi ka sugulasi olema,” rääkis ta. “Pärnu meeskonna poolelt tean treenerit, mängijaid küll ei tunne, aga väike ülevaade klubist on.”

Schlüszer on kuulunud Rootsi U16, U18 ja U20 koondisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles