Tõstamaa suveteater peab juubelit, hoo saab sisse viies teatrisuvi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen lavastusest “Skvottimine võhikutele”.
Stseen lavastusest “Skvottimine võhikutele”. Foto: Tõstamaa suveteater

Tõstamaa mõisas mängitakse sel suvel mullu esietendunud “Tsepeliini” ja augustis uuslavastust “Skvottimine võhikutele”.

Mõlema loo lavastaja on Gerda Kordemets, kellel algab Tõstamaal juba viies teatrisuvi: tema on kõigi Tõstamaa mõisas lavastatud teatritükkide autor.

Kõigis viies lavastuses on kaasa teinud Andrus Vaarik. Nii lavastaja kui ka näitleja suvekodu on siinkandis, mis ühendab meeldiva kasulikuga.

„Tsepeliin“ on Gerda Kordemetsa näidend, mis jutustab esimese maailmasõja alguspäevadest ühes Liivimaa kolkamõisas.

Kriminaalsete sugemetega romantilises loos kohtuvad ja põrkuvad suhtumised sõtta, armastusse, mammonasse, elusse ja surma.

Kokkuvõttes oleme kõik ainult inimesed, kes ka peadpööritavate ajaloosündmuste keerises tahavad ellu jääda ja õnnelikuks saada. Mõni seab alati kõigest ettepoole oma lähedaste õnne. Tsepeliin on selles loos vabaduse, suurte unistuste ja sõjalise jõu võrdkuju.

Mängivad Andrus Vaarik, Kersti Tombak, Markus Robam, Jaan Rekkor, Doris Tislar ja Markus Luik. Lavastaja Gerda Kordemets, kunstnik Kristjan Suits.  

“Skvottimine võhikutele” on ühe uskumatu armastuse lugu. Näidend omanditundest ja armastusest, kinnisvarast ja inimestest.

Ennekõike on see aga lugu sellest, et õnne ei saa planeerida. See juhtub sinuga siis, kui sa seda kõige vähem ootad.

Baltisakslaste järeltulija Hedvig on lahutusest teenitud raha eest ostnud tagasi esivanemate mõisa Liivimaal. Kohale jõudes avastab ta, et keegi juba elab tema häärberis.

Dokumentideta skvotter Eeri mõjub esiotsa pisut lihtsameelsena ja keeldub mõisast välja kolimast, kuid ka Hedvig ei anna alla.

Loomulikult ei laabu miski nii, nagu tahaks, ja nagu ikka, harjutakse selleski majapidamises ajapikku ajutise asjakorraldusega.

Ühel päeval hakkab Hedvig märkama, et Eeri oma vähenõudlikkuse, tagasihoidlikkuse ja peaaegu piiritu sallivusega meeldib talle.

Mängivad Kersti Tombak ja Andrus Vaarik. Autor ja lavastaja on Gerda Kordemets, kunstnik Kristjan Suits.

“Skvottimine võhikutele” esietendub augusti alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles