Kaisma Võsateater teeb lavastusi lustiga

Kairi Janson
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavuse lavastuse peaosatäitja Kalju Metsoja lebab originaalriidest madratsikotil, mis on täidetud heinaga.
Tänavuse lavastuse peaosatäitja Kalju Metsoja lebab originaalriidest madratsikotil, mis on täidetud heinaga. Foto: Mailiis Ollino

Elas kord eit, kes võttis kirve ja hakkas tammesid raiuma. Kuri eit pani taadi ka tööle ja koos rassisid, kuni suur plats võsast puhas oli. Platsil hakkas mängima Kaisma Võsateater või nagu neile endile end kutsuda meeldib – Kuninglik Võsateater.

Sellesama mänguplatsini Kaisma Suurjärve ääres viib metsavaheline tee. Võsateatri lavastaja Imbi Tõnissoni sõnul ei usu inimesed mõnikord, et seda rada mööda tõesti lavastuse toimumispaika saab. “Ma vastan, et muidugi on see võsavaheline tee õige – me ju olemegi Võsateater!” ütles ta.

Teater esitab näitemänge juba kaheksandat suve. “Kuus inimest on algusest peale kaasa teinud,” sõnas Võsateatri asjaajaja Marika Kruusmaa. Lavajõude on Kaisma Võsateatris Tõnissoni ütlemist mööda igas vanuses. “Kõige vanem näitleja on sel aastal umbes 80aastane, noorim on 15,” rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles