100aastane üllatas näitusega

Grete Naaber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peapiiskop emeritus Andres Põder kinnitas, et just tema ema Elviine oli see, kes ta poisikesena käekõrval siia kirikusse tõi ja sellega ka tema elukutsevalikut mõjutas.
Peapiiskop emeritus Andres Põder kinnitas, et just tema ema Elviine oli see, kes ta poisikesena käekõrval siia kirikusse tõi ja sellega ka tema elukutsevalikut mõjutas. Foto: Ants Liigus

Juba siis, kui Elviine Põder 90 aastat vanaks sai ja sel puhul oma maalid näitusele pani, tundus see imena. Nüüd, kus tal sai täis sajas aastaring, olid lilletaiesed lausa imede ime. Need täitsid Eliisabeti kiriku leerisaali kõik aknaorvad.

Maalidel on ikka koduaia- ja metsalilled, kõige värskema neist tegi ta kaks nädalat tagasi.

Elviinel oli plaan suurjuubel Räämal kodumaja aias pidada, kuhu oleksid mahtunud kõik taiesed. Seda enam, et maja püstitati kahekesi koos puusepast abikaasa Johannesega. Samasse hoovi ehitas mees katusesindlitest ajutise neljaruutmeetrise elamise, kuhu isa, ema ja poeg Andrese kõrvale mahtusid ehituse ajal ära tsemendikotidki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles