Muuseumi malevasõdurid peavad väravas vahti

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksander Vunk ja Luise Kompus on kaks viieteistkümnest Pärnu muuseumi õpilasmalevlasest, kes peavad Tallinna väravas vahti.
Aleksander Vunk ja Luise Kompus on kaks viieteistkümnest Pärnu muuseumi õpilasmalevlasest, kes peavad Tallinna väravas vahti. Foto: Ants Liigus

Pärnus Tallinna väravas peavad vahti Rootsi kuninglikeks vahisõduriteks riietatud malevlased, kes pakuvad giiditeenust, müüvad väravavõlvi all meeneid ja jäätist ning juhatavad inimesi Pärnu muuseumi.

See on linnas täiesti uudne teenus, mida osutab Pärnu muuseumi 15-liikmeline õpilasmalevarühm, mis on komplekteeritud nelja kooli, Vanalinna, Mai, Ülejõe ja Sütevaka üheksanda klassi õpilastest.

“Tänavune muuseumi õpilasrühm on ainulaadne selle poolest, et kui enamasti teevad malevlased tööd kätega – hoolitsevad haljastuse eest, koristavad, kõplavad või ehitavad –, siis see rühm teeb tööd peaga,” iseloomustas muuseumirühma malevlaste töösuve Lea Lips, rühmajuht, kes ameti poolest on Mai kooli ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles