Seitsmevennapäev ennustab heinalisele ilma

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannailmade ajal käis heinamaadel kibekiire töö, et karja talvine kõhutäide saaks kuiva ja lõhnavana rullitud.
Rannailmade ajal käis heinamaadel kibekiire töö, et karja talvine kõhutäide saaks kuiva ja lõhnavana rullitud. Foto: Ants Liigus

Puhkajad kiruvad ilma, sest suvesüda ei anna loodetud päikest ja sooja, loomakasvatajaid nörritavad vihm ja jahedus veelgi rohkem, sest heina ei saa põllul kuivaks ja tükk tööd ähvardab untsu minna.

Täna on rahvakalendris seitsmevennapäev, vana tarkuse järgi on nii, et kui sellel päeval sajab, tuleb vihma veel seitse nädalat ühtejärge.

Südasuvekuuma ja kuiva eelmise nädalalõpu järel pööras nagunii juba vihmale, mis nullis heinategijate plaanid ja jättis vaalud kuiva ilma ootele. Nii nagu Kaisma osaühingus, kus agronoom Urmas Sipelgas ütles, et viimase otsa üleskaarutatud heina 25 hektarilt püsirohumaadelt oleksid nad karjale esmaspäeval kätte saanud, aga ilmataat avas taas taevaluugid ja pahurdab edasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles