Liiklusrikkuja sai aresti ja jäi autost ilma

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud roolijoodikuid püüdmas. Foto on illustratiivne.
Politseinikud roolijoodikuid püüdmas. Foto on illustratiivne. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu maakohus määras korduvalt liikluseeskirja rikkunud mehele 30ööpäevase aresti ja otsustas konfiskeerida tema auto.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Kaja Graki teatel tabas politsei 11. juunil Pärnumaal Saarde vallas autoroolist 26aastase mehe, kel tuvastati alkoholi tarvitamise tunnused. Tal puudus ja vastava kategooria mootorsõiduki juhtimise õigus.

Väärteomenetluse käigus selgus, et meest on samalaadsete rikkumiste eest nii kriminaal- kui ka väärteokorras karistatud. Viimati karistati teda möödunud aasta augustis 20ööpäevase arestiga. Politsei pidas vajalikuks seekordse rikkumise eest taotleda kohtult mehele karistuseks aresti ja auto konfiskeerimist.

Kohus karistas politsei taotluse alusel meest eile, 9. juulil 30ööpäevase arestiga ja tema sõiduauto BMW konfiskeeritakse.

Pärnu politseijaoskonna patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juht Sander Peremees arvas, et mehe teod ohustavad teda ennast ja teisi inimesi.

“Noor mees ei ole oma varasematest liiklusrikkumistest ja nende toimepanemise eest määratud karistustest järeldusi teinud ega oma käitumisharjumusi muutnud,” lausus Peremees. “Kuna leebemad mõjutusvahendid oleme juba ära kasutanud, pidasime ainuvõimalikuks taotleda peale aresti süüteo toimepanemise vahendi - auto - konfiskeerimist. Potentsiaalne liiklusõnnetuste põhjustaja on kuuks ajaks liiklusest kõrvaldatud ja tal on aega oma elu üle järele mõelda. Edaspidi on ta jalamees ja loodetavasti ei tule tal mõtet järgmine auto soetada ning samamoodi jätkata.”

Lääne prefektuuris on see sel aastal teine väärteomenetlus, mis lõppes mootorsõiduki konfiskeerimisega. Enne kirjeldatud sõiduauto konfiskeerimist on üks inimene ilma jäänud mootorrattast. Kriminaalmenetluste tulemusel on konfiskeeritud 22 mootorsõidukit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles