Kihnu vesine mere pidu algas näituse ja sõjalaevadega

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu muuseumis mandriga ühenduse pidamisele pühendatud näitusel uuris kunagine kalur Aava Mitta luubiga, kas ta tunneb ära mehed näitusepildilt.
Kihnu muuseumis mandriga ühenduse pidamisele pühendatud näitusel uuris kunagine kalur Aava Mitta luubiga, kas ta tunneb ära mehed näitusepildilt. Foto: Madis Sinivee

Kihnu muuseumis näituse „Sinna ja tagasi” vaatajad meenutasid saarelt mandrile käimisega seotud lugusid, omaaegse aluse Kajak kapten lisas vürtsi juttudega, kus lubatud 12 inimese asemel tuli jaanipäeva paiku Pärnust pardale 90 sõitjat.

Kihnlaste vee-, jää- ja õhuteed läbi ajaloo annavad pildis ja sõnas aimu, kuidas mandriga eri aegadel ühendust on peetud. Näitus tuletab meelde näiteks seda, et sadam ehitati saarele alles 1938 ja esimene lennuk maandus 1953 ning tekitas kihnlastes tublisti elevust.

Kihnu muuseumi kogudest koostatud näituse avamisel rääkis muuseumi juhataja Maie Aav, et materjali kokku pannes kuulis ta palju põnevaid meenutusi, mis on vaja kirja panna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles