Kontratenor Ivo Posti esitab naljatlevaid ja südamlikke armastuslaule

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Eliisabeti kirikus esinevad kontratenor Ivo Posti, keda saadab teorbil Kristo Käo.
Pärnu Eliisabeti kirikus esinevad kontratenor Ivo Posti, keda saadab teorbil Kristo Käo. Foto: Pärnu Ooper

Kolmapäeval, 15. juulil esineb Pärnu Eliisabeti kirikus kontratenor Ivo Posti, keda saadab teorbil Kristo Käo. Kontserdil alapealkirjaga "Armastuse laulud" kõlavad teatraalsed, naljatlevad ja südamlikud laulud ning aariad Dowlandi, Händeli, Monteverdi, Purcelli ja Tromboncini sulest.

Renessanss- ja barokkmuusika esitajana tuntud kontratenor Ivo Posti õppis laulmist Haagi kuninglikus kontservatooriumis. Peale arvutake kontsertide ja etenduste kodumaal on hinnatud laulja esinenud Hollandis, Belgias, Saksamaal ja Itaalias.

Kristo Käo õppis kitarri Eesti muusika- ja teatriakadeemias. Kitarristina on ta andnud välja märkimisväärse hulga heliplaate. Huvist renessanss- ja barokkmuusika vastu on ta ennast täiendanud teorbimängijana.

Teisipäeval, 14. juulil ja neljapäeval, 16.juulil toimub Pärnu Vanalinna õuel igatsusest, lootusetusest ja müstikast kõnelev kontsert-installatsioon "Valge Ingel", mis koosneb kolmest teosest sopranile ja elektroonikale. Esinevad sopran Kai Kallastu, valguskunstnik Johanna-Mai Vihalem ning Sven Sosnitski ja Andrus Kallastu (elektroonika).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles