Ukuleleorkester toob kaasa suvemuusikat

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Ukuleleorkester.
Eesti Ukuleleorkester. Foto: Eesti Ukuleleorkester

Pärnu Suvemuusika kontserdisari jätkub kolmapäeval, 15. juulil rõõmsate ja krapsakate helidega, kui ranna kõlakojas astub üles Eesti ukuleleorkester.

Eesti ukuleleorkester on kümneliikmeline elurõõmus kollektiiv, mis tahab tutvustada maailma kõige armsamat pilli ukulelet ja jagada kuulajatega elu- ja musitseerimisrõõmu, mida see pisike pill tekitab.

Orkestri repertuaaris on tuttavad lood ja laulud vanemast ja uuemast ajast.

Portaalilt ukulele.ee saab selle väikese pilli kohta lugeda järgmist: "Esimesed ukuleled (cavaquinho) on arvatavasti valmistatud juba 1880. aastatel Madeira saarel Portugali puutööliste poolt. Hawaiile migreerudes võtsid nad ukulele kaasa ja peagi oli Hawaii rahvas pisikese pilli võlust lummatud. Nad andsid talle nime hüppav kirp. Hiljem hakati teda kutsuma havai keeles uku (kingitus, preemia) lele (tulema, saabuma). 20. sajandi algul levis ukulele üle USA ja sealt edasi juba üle maade ning merede laia maailma."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles