Selgusid Jakobsoni konkursi laureaadid

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa populaarseim põllumees Jaanus Põldmaa kasutas eilset kuiva ilma lihaveisekarjale silo tegemiseks.
Pärnumaa populaarseim põllumees Jaanus Põldmaa kasutas eilset kuiva ilma lihaveisekarjale silo tegemiseks. Foto: Mailiis Ollino

Pärnumaa tunnustatuim põllumees on Jaanus Põldmaa ning tunnustatuim haridus- ja kultuuritegelane Õnnela Teearu, kes kui maineka Jakobsoni konkursi laureaadid jäid žürii liikmete tulise vaidluse järel eile sõelale.

Audru vallas Põhara külas kasvatab OÜ Põhara Agro tegevjuht Jaanus Põldmaa teravilja ja rapsi ligemale tuhandel hektaril ning peab Herefordi tõugu lihaveiseid. Ta on tuntud ja tunnustatud põllumees, Pärnumaa talupidajate liidu juhatuse liige ja Audru vallavolikogu esimees.

Tänavune laureaat pälvis seitsmeliikmelise konkursi žürii tähelepanu kui tugev põllumajandustootja, kes võtab osa kogukonna tööst, tegutseb Aruvälja Suurküla seltsis, paneb õla alla kohaliku kooli-lasteaia ja rahvamaja ettevõtmistele ning kasvatab peres kuut last.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles