Ei saa me läbi Lätita

Annika Poldre
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Aarma on Päikeseloojangu festivali üks iga-aastasi esinejaid.
Jüri Aarma on Päikeseloojangu festivali üks iga-aastasi esinejaid. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Päikeseloojangu festivali kavas on reedel, 24. juulil vana Ikla piiripunkti lähedal õhtu pealkirjaga “Ei saa me läbi Lätita”. Rahva ette astuvad näitlejad Jüri Aarma ja Janis Johansons ning luuletaja Contra, akordionil musitseerib Henn Rebane.

Aarma jutustas, et kohtus Läti ametivennaga viis-kuus aastat tagasi, kui tegi temaga intervjuu. Janis Johansons on Riias sündinud eestlane, kes Aarma ütlust mööda räägib läti aktsendiga ilusat eesti keelt. “Seda on mõnna kuulata,” lausus Aarma.

Mõte lõunanaabritest etendus või sõukava teha sai Aarma sõnul alguse Päikeseloojangu festivali korraldajate õhinast. “Oleme ju naabrid, kes pole üksteist soojalt armastanud, aga me pole ka sõdinud,” rääkis Aarma. “Sellega võiksime olla teistele rahvastele eeskujuks.” Teeme küll nalju oma lõunanaabrite kulul ja teevad nemad sama meist, aga läti keel on näitleja arvates väga ilus, eriti kui seda teatrilavalt kuulata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles