Kontsertidel säravad noored muusikud

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna solistina üles astuv noor viiuldaja Mari Poll täiendab end Norra muusikaakadeemias.
Täna solistina üles astuv noor viiuldaja Mari Poll täiendab end Norra muusikaakadeemias. Foto: promo

Täna ja homme toimuvad Pärnu muusikafestivalil Järvi akadeemia ja Eesti interpreetide liidu koostöös korraldatud kontserdid, mille keskmes on noored eesti muusikud.

Täna õhtul Pärnu kontserdimajas toimuval Eesti noorte solistide kontserdil on fookuses neli noorema generatsiooni solisti: pianistid Age Juurikas ja Sten Lassmann, viiuldaja Mari Poll ning “Klassikatähtede” saatest tuntud löökpillimängija Heigo Rosin. Kaasa löövad pianistid Johan Randvere ja Mihkel Poll. Kontserdikavas on Franz Liszti, George Enescu, Heino Elleri, Raimo Kangro jt teosed.

Homme võib Tervise konverentsisaalis nautida puhkpilli-kvinteti Estica ja liivakunstnik Madli Luugi muusika ning kunsti duetti. Kontserdi muusikaliselt vaheldusrikkast kavast leiab ungari, prantsuse ja kodumaiste heliloojate teoseid, näiteks kõlavad palad Cyrillus Kreegi harva kuuldavatest puhkpillisüitidest. Esmaettekandele tuleb kirjaniku-helilooja Enn Vetemaa teos “Seitse neuroosi”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles