Kihnu uus kalender pajatab kodudest

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu 2016. aasta kalender on pühendatud inimeste, lindude ja loomade kodudele.
Kihnu 2016. aasta kalender on pühendatud inimeste, lindude ja loomade kodudele. Foto: Mailiis Ollino

Trükisoe “Kihnu kaalender 2016 Kodo suarõ peal” on pühendatud kihnlaste ja manijalaste kodudele ning jätkab kujunduses sama joont nagu eelmised üheksa, kandes nappidel lehekülgedel sügavat ajaloolis-kultuurilist sisu.

Fotode autor ja koostaja, SA Kihnu Kultuuri Instituudi nõukogu esimees Mark Soosaar viitas kalendri esikaanele, mille ülaosas on topeltvikerkaar Manija kohal. Allosas on aga Eesti Rahva Muuseumi direktori Ilmar Mannineni 1925. aastal tehtud ajalooline ülesvõte Vahkla rehemaja elutoast, kus ema koos lastega linnupetet võtab.

Ajas kustumatu väärtus on Kihnu kalendritel, millest esimene (2007. aasta) oli pühendatud käsitöömeister Ärma Roosile. Selle aasta kalender annab sõnas ja pildis ülevaate loomadest, keda sõsarsaartel peetakse. “Kihnu kalendritel on üle Eesti välja kujunenud oma fänniklubi, juba küsitakse, kas uues kalendris on Virve ka sees,” rääkis Soosaar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles