Pärnu muusikafestivalil esinevad maailmatasemel dirigent ja solistid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matthew Hunt ja Martin Kuuskmann.
Matthew Hunt ja Martin Kuuskmann. Foto: Pärnu muusikafestival

Täna õhtul on Pärnu muusikafestivalil eriline ja erakordne võimalus kuulata Pärnu kontserdimajas Paavo Järvi juhatamisel Pärnu festivaliorkestri esinemist.

Pärnu festivaliorkester esines Paavo Järvi dirigeerimisel esimest korda 2011. aastal ja on kollektiiv, mille ümber festival on üles ehitatud. „See on orkester, millesse on kaasatud peaaegu kõik, kes meile festivalile esinema tulevad, alates kõikidest parematest eesti mängijatest, samuti mängijad Saksamaalt, Prantsusmaalt, Ameerikast jne. Orkestrijagu mängijaid on kõik ühe kaupa välja valitud maailma orkestritest, see on väga kihvt kooslus,“ märkis festivali korraldaja Kristjan Hallik.   

Festivaliorkestri esimesel kontserdil astuvad solistina lavale klarnetist Matthew Hunt ja fagotimängija Martin Kuuskmann. Kuuskmann ja Hunt on festivaliorkestris kõrvuti musitseerinud juba alates 2011. aastast, nüüd esitavad nad koos oma kolleegide ja Paavo Järviga Richard Straussi "Duet-concertino".

Eestlaste armastatud Tubina esimest viiulikontserti esitab prantslane Nicolas Dautricourt. Dautricourt on sarmikas ja võluv isiksus, üks säravamaid ja hõivatumaid prantsuse viiuldajaid oma põlvkonnast. Ta kuulub prestiižsesse Lincolni keskuse kammermuusika ühingusse, on esinenud olulisemates saalides ja mainekatel festivalidel üle maailma, soleerides selliste orkestrite ees nagu näiteks Prantsuse, Lorraine’i rahvusorkester, Tokyo NHK kammerorkester, Scala di Milano Ensemble, Yokohama Sinfonietta, Orchestra Ensemble Kanazawa, European Camerata, Cannes’i orkester, Rouen’i, St-Etienne’i, Touloni ooperiorkester jpt.

Mastaapsematest teostest on festivaliorkestri esimeses kavas võimalik kuulda veel Smetana sümfoonilist poeemi „Šarka“ ja Beethoveni sümfooniat nr 4.

Hallik rõhutas, et peale suurepäraste solistidele toob kontserdi kava välja festivaliorkestri kõlajõu tooni, nüansirikkuse ja sära.

Enne kontserdi algust toimub Pärnu kontserdimajas vestlusring teoste ja esinejate tutvustamiseks. Teemaks on ka festivaliorkestri viis aastat, vestlust juhib Tea Tuhkur. Oma kogemustest ja mälestustest räägivad Martin Kuuskmann, Matthew Hunt ja festivaliorkestri liikmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles