Korteri ruutmeetri hind on kasvanud aastaga Pärnus veerandi võrra

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastaga on korteri ruutmeetri hinnatase Pärnus kasvanud 24,4% ehk ligi veerandi võrra. Foto on illustreeriv.
Aastaga on korteri ruutmeetri hinnatase Pärnus kasvanud 24,4% ehk ligi veerandi võrra. Foto on illustreeriv. Foto: Marko Saarm / Sakala

Pärast väikest langust kasvas juunis Pärnu kinnisvaraturg taas, teatas kinnisvarabüroo Uus Maa juunikuu kinnisvara ülevaates.

Maa-ameti andmetel toimus 100 ostu-müügitehingut, mida on 16 tehingu võrra maikuust enam. Kuna möödunud aasta juuni oli erandlikult vaikne, kasvas tehinguaktiivsus aastataguse ajaga võrreldes 47,1%. Trendi see protsent seega ei näita.

Kortereid müüdi 63 (mais 64), mille ruutmeetri keskmiseks mediaanhinnaks kujunes 917 eurot. Kui kuuga langes hinnatase 8,9%, siis aastaga kasvas see 24,4% ehk ligikaudu veerandi võrra.

Kui Pärnu paistis pikalt silma hinnatasemete paigalseisuga, siis viimase 12 kuu peale vaadates on näha hinnatõusutrendi, hoolimata tõusudest ja langustest.

Eramuid müüdi Pärnus juunis üheksa (maikuus kaheksa) ja elamukrunte tänu uushoonestamisele 14 (maikuus kaks).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles