Fotoreportaaž: avatud talude päev võttis pererahva võhmale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnumaal võis tänasel avatud talude päeval tutvuda 17 talu ja ettevõttega ning huvi ületas nii üle-eestilise esimese ürituse korraldajate kui ka oma väravate paotajate ootused.

Põllumeeste keskliidu ja taluliidu korraldatud tasuta bussiringile Pärnust kaasa läinud piltnik Madis Sinivee rääkis, et esimene peatus tehti OÜ Vändra Sõõrike farmi õuel. Osaühingu töötajad imestasid, et nende kui piimakarjakasvatajate vastu on nii suur huvi, sest farmikompleksi tuli uudistama autotäied rahvast. Küsimusi jagus uuditajatel küllaga, automatiseeritud söötmisest robotlüpsi ja piimatoodanguni.

Sõõrikelt sõideti ühisbussiga Kurgjale Jakobsoni talumuuseumi, kus samal ajal toimus viies Eesti hobuse päev ja anti üle autasud Pärnumaa tublimale põllumehele ning haridus- ja kultuuritöötajale. Avatud olid taluturg ja töötoad, kus juhendati esemete valmistamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles