Video: jultunud mehed tühjendasid sanatooriumis Tervis otse turvakaamera all külmkappi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu sanatooriumi Tervis külastasid üleeile õhtupoolikul neli meest, kes tervistavate protseduuride asemel otsustasid administraatori valveta laua juurest mõne longero ja õlle kaasa haarata ning nendega minema jalutada. Pärast valvekaamera video avaldamist Pärnu Postimehes käisid mehed Tervises üleeile kaasa haaratud jookide eest maksmas.

Tervise sauna- ja veekeskuse juhataja Ramil Lipp rääkis, et üleeile oli sanatooriumi saunakeskus korralises remondis ja sellest teavitavad sildid uste peale kleebitud, kuid neli silma järgi umbes 30-45aastast meest otsustas ikkagi teisele korrusele saunakompleksi juurde suunduda.

Et administraatori laua taga kedagi ei olnud, tammusid mehed mõne minuti ringi, ent siis jalutas neist üks leti taga oleva külmkapi juurde, võttis sealt kaks purki džinni ja ulatas need kaaslasele, kes jookidega eemale jalutas. Mõne hetke pärast tuli joogipurkidega eemaldunud mees ise leti taha ja haaras kaasa veel kaks longerot ja kaks purki õlut.

Seejärel jalutas seltskond majast välja. Turvakaamerate salvestistest nähtub, et mehed viibisid majas neli minutit.

Leti lähedusse paigaldatud turvakaamera ei paistnud mehi kuigivõrd häirivat. Üks meestest ei pidanud paljuks isegi pärast vargust kaamerasse lehvitada.

Tervis andis Pärnu Postimehele avaldamiseks turvakaamera video, kus jultunud pikanäpumeeste tegevus talletatud on.

„Ehk keegi tunneb need tegelased ära ja oskab neid nähes oma varal terasemalt silma peal hoida,“ ütles Lipp, lisades, et kui keegi mehed ära tunneb, tuleks sellest politseile teada anda.

Video avaldamisest ei kulunud paari tundigi, kui mehed Tervises tagasi olid, vabandust palusid ja üleeile kaasa haaratud õlled ning longerod kinni maksid.

Mehed väitsid, et tegemist oli eksitusega, sest nad olevat teisipäeva õhtul jätnud jookide eest letile 20 eurot. "Pidime nüüd jookide eest topelt tasuma," pakkus üks üleeile Tervises aset leidnud loo peategelane juhtunust oma versiooni. "Keegi võis raha letilt ära võtta."

Lipu sõnade järgi raha letile ei jäetud. "Seda on ka turvakaamera videolt näha," kinnitas ta.

Et mehed kaasavõetud kraami eest lõpuks ikkagi tasuma tulid, ei ole Tervisel nende suhtes selles loos enam pretensioone.

Pärnu politseijaoskonna menetlusteenistuse juhtivuurija Kaire Konts ütles, et mehed on tuvastatud ja juhtumi uurimiseks alustati väärteomenetlust.

Kontsa sõnade järgi ei ole tekitatud kahju suur, kuid toimunu asjaolud vajavad väljaselgitamist ja teo toimepanijad kindlaks tegemist. Kõigil, kel on selle juhtumi kohta võimalik lisaselgitusi jagada või kes videos nähtavate isikute tuvastamisel abiks saavad olla, palutakse sellest teada anda politseile telefonil 444 6673.

Konts märkis, et vargusele ei ole mingit õigustust, kuid kõigil on otstarbekas mõelda sellele, mida annab omalt poolt ära teha, et võõra vara himustaja ligipääs sellele võimalikult keerukaks teha, varguse võimalus miinimumini viia.

“Alguse saab see kas või sellest, et midagi väärtuslikku või sellist, mis kelleski ahvatlust tekitada võib, nähtavale ei jäetaks,“ lausus ta.

Uurija märkis, et konkreetse juhtumi puhul on omanik küll valveseadmeid kasutanud, kuid kahjuks ei ole sellest abi olnud.

„Süüteo toimepanijad ei ole vaatamata sellele oma käitumise lubamatust mõistnud ega end kontrollinud ja on üleolevalt käitunud,“ ütles Konts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles