Juhtkiri: Lennujaamaga on siis nii

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Majandus- ja taristuministri Kristen Michali vastus Pärnu omavalitsusjuhtide kirjale polnud ootamatu ega üllatav. Oli arvata, et kõik tüürib eitava vastuse poole just ennekõike seetõttu, et Euroopa Liit ei näe vajadust investeerida lennujaamadesse. Rõhutakse rongiliiklusele ja meie puhul tähendab see Rail Balticut.

Pealegi on EL oma lennunduspoliitikaga niikuinii paras naerualune. Peame siinkohal silmas Madridist 235 kilomeetrit lõuna pool asuvat Ciudad Reali lennujaama, mis läks maksma 1,1 miljardit eurot Euroopa maksumaksja raha, aga sinna ei maandu ega tõuse sealt õhku ükski lennuk. Nüüd pakkusid hiinlased kogu kompleksi eest oksjonil ainsana 10 000 eurot ja kui teisi pakkujaid ei ilmu, saab tehing sügisel teoks.

Pärnakate lootusi kergitas vahepeal liikunud uudis, et Pärnu lennujaama kasutuseta alale võiks oma tegevust laiendada lennukeid remontiv, hooldav ja lammutav Magnetic MRO. See loonuks juurde töökohti ja kindlasti elavdanuks kohalikku majandust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles