Politsei palub Pärnumaal liikuvast kahtlasest seltskonnast teada anda

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Viimastel päevadel on Pärnumaa inimesed sotsiaalmeedia vahendusel üksteist hoiatanud tumeda Volkswageni kaubikuga ringi liikuva meeste seltskonna eest. Kirjeldatu põhjal sõidetakse kaubikuga öisel ajal näiteks taluhoovi ja kui keegi huvitub, miks nad seal on, pakutakse müügiks saagi.

"Sotsiaalmeedia vahendusel üksteise kiire hoiatamine on tervitatav ja näitab üksteisest hoolimist, aga otstarbekas on sellistest juhtumitest teada anda ka politseile. Mida kiiremini info politseini jõuab, seda suurem on tõenäosus, et politseil õnnestub  sõidukit ja sellega liikuvaid inimesi kontrollida. Mida detailsem info politseini jõuab, seda lihtsam on kahtlust äratanud seltskonnani jõuda, eriti hea on, kui osatakse edastada sõiduki registreerimisnumber," vahendas Lääne prefektuuri pressiesindaja Kaja Grak.

Kui midagi pakutakse käest kätte müüa ja ahvatluseks on soodne hind, soovitab politsei sellistest tehingutest hoiduda. Kauba puhul on teadmata selle päritolu ja tegemist võib olla kas mingi tuntud firma nime sarnast nimetust kandva tootega või hoopis varastatuga. Tõenäoliselt ei kaasne sel moel ostetule garantiid. Sellist kaupa ostes toetate kurjategijaid ja julgustate neid uusi kuritegusid toime panema, sest see on nende jaoks lihtne rahateenimise viis.

Kahtlustest, et tegevus võib olla ebaseaduslik, tasub esimesel võimalusel politseid teavitada, helistades hädaabinumbril 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles