Pärnus selgusid Merko Estonian Openi põhiringi mängijad

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits / Postimees

Tänasest 1. augustini kestab Pärnus rahvusvaheline tenniseturniir Merko Estonian Open. See võistlus ühendab ITF Futuresi sarja meeste ja naiste turniiri ja mõlema võistluse auhinnafond on 10 000 dollarit.

Merko Estonian Openi eelvõistlused ehk kvalifikatsiooniturniirid lõppesid eile. Mängimata jäi vaid üks meeste mängudest, kus omavahel kohtuvad venelane Dmitiry Mnushkin ja lätlane Mikelis Libietis. Seepärast ei ole veel selge meeste üksikmängu lõplik tabeliseis, vahendas Eesti tennise liit.

Eelringid ja avaringide mängud toimuvad Pärnu kahes suuremas keskuses: Kesklinna tenniseklubis ja Pärnu tennisehallis.

Naiste eelturniirist võttis osa 23 naist, neist kolm eestlannat: Elena Malõgina, Polina Tsernjak ja Anna Pavlova. Paraku ei jõudnud keegi neist põhiringi.

Meeste kvalifikatsiooniturniiri alustas 48 meest ja neist koguni 14 olid eestlased. Tabeli asetatud mängijate seast võis leida teiste seas Eesti ATP edetabeli kohtadega Markus Kerneri (ATP 1586) ja Jaan Kononovi (ATP 1876). Loosi tahtel pidid just nemad mängima omavahel, et selgitada, kes pääseb põhiturniirile. Kononov võitis 6:0, 6:3 ja kindlustas endale koha põhiturniiril.

Meeste põhiturniiri tabelis on tänavune Eesti meister Vladimir Ivanov. Samuti pääsevad sinna korraldaja vabapääsmega Anton Pavlov, Kenneth Raisma ja Kristjan Tamm.

Naiste põhiturniirile saavad korraldaja vabapääsmega Eva Paalma, Jana Kuzovkova, Birgit Burk ja Lisanna Pihlak.

Praegu on Eestis kolm WTA edetabeli mängijat: Kaia Kanepi, Anett Kontaveit ja Eva Paalma.

Meestest on ATP koht seitsmel Eesti tennisistil: Jürgen Zopil, Vladimir Ivanovil, Anton Pavlovil, Markus Kerneril, Kristjan Tammel, Jaan Kononovil ja Mattias Siimaril.

Nii meestel kui ka naistel on võimalik sellelt võistluselt saada maailma edetabeli punkte. Erinevus seisneb aga edetabeli kohtades. Kui meestel piisab näiteks Merko Estonian Openil esimese ringi võidust, et pääseda ATP edetabelisse, siis naistel on vaja aasta (365 päeva) jooksul koguda WTA edetabeli punkte kolmelt võistluselt, et saada koht maailma edetabelis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles