Lähisuhtevägivald: vaikiv kannatamine ei ole lahendus

Kätlin Luhaäär
, Pärnu politseijaoskonna piirkonnapolitseinik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Suvi on ilus aeg, mil on oodata puhkusi, lõbusaid ettevõtmisi koos pere ja lähedastega. Seda ilusat aega võib varjutada vägivald, mida lähedaste inimeste vahel on kahjuks üha rohkem ja rohkem, vähemalt politsei statistika viitab sellele.

Vägivald on hirmutav sõna, mis kätkeb endas nii valu, hirmu, häbi- kui süütunnet. Lähisuhtevägivald on üle maailma murettekitav probleem, mis on oma olemuselt keeruline ja raskesti tabatav. Puudutab see lähedaste inimeste vahel toimuvat, mis jääb sageli avalikkuse eest varjatuks.

Enamik inimestest tuleb lähisuhtega hästi toime, mis tähendab, et aidatakse üksteist, kasvatatakse koos lapsi, hoolitsetakse vanemate inimeste eest. Lähisuhtevägivald on aga salakaval ja väljapoole raskesti nähtav, sest suletud uste taga võivad toimuda lubamatud teod, millest teised teadlikud ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles