Kaluri koduõue loodud ministrinna kuju pole naljaasi

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ministrinna kujutis pole portree, karikatuur ega sõbralik šarž, vaid kutselise kaluri viis ennast maandada, kui ilmaasjad hakkavad vihakobaraiks muutuma.
Ministrinna kujutis pole portree, karikatuur ega sõbralik šarž, vaid kutselise kaluri viis ennast maandada, kui ilmaasjad hakkavad vihakobaraiks muutuma. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu kutselise kaluri Urmas Marguse Raeküla koduõue kerkinud skulptuurirühma esindab kahest taiesest koosnev uus figuratsioon “Punamütsike, kalamaffia ministrinna ja hall merehunt Petja”. Kokku on seal skulptuure juba viis.

“See pole siin mingi naljaasi,” sõnas Margus, kes sedakorda ei tellinud figuratsiooni skulptor Rait Pärjalt, vaid sai puunikerdamisega ise hakkama. “Ministrinna kuju on inspireeritud keskkonnaministriks olnud Keit Pentus-Rosimannusest, aga see pole portree, karikatuur ega sõbralik šarž, vaid omapoolne vastus kirjale, mille ministriproua mulle läkitas.”

Kalur saatis keskkonnaministrile päringu, miks lubatakse harrastuskaluritel Pärnu lahes püüda kala piiramatus koguses ja kas ministeeriumil on ülevaade, kui palju hobikalastajad kala Pärnu lahes püüavad, talviti ahvenat, suviti koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles