Parasummer viib entusiastid taevasse

Siim Saavik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elu esimese langevarjuhüppe teinud Henrik Kalmet väitis, et õhulend polnud üldse nii hirmus, kui ta algul arvas. Järgmise hüppe lubas näitleja võimaluse korral teha juba varsti.
Elu esimese langevarjuhüppe teinud Henrik Kalmet väitis, et õhulend polnud üldse nii hirmus, kui ta algul arvas. Järgmise hüppe lubas näitleja võimaluse korral teha juba varsti. Foto: Ants Liigus

Tugev tuul, ümberringi vuravad lennukid ja muidugi langevarjurid – selline on üks tavaline päev Pärnu lennuväljal, kus toimub Baltimaade suurim langevarjulaager Parasummer.

Rahvamassid on kogunenud vana lennukiangaari juurde, kus käivad ettevalmistused eesseisvateks hüpeteks. Ühed laulavad ja tantsivad muusika saatel, teised pakivad langevarju, kolmandad lendlevad taevalaotuses.

Parasummer on rahvusvaheline üritus ja seda võib iga kohalolija kinnitada. Rahva hulgas kohtab eri riikide langevarjureid ja muid huvilisi, kes üksteisega suhtlevad inglise keeles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles