Punane torn kuulub nüüdsest Pärnu muuseumile

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punane torn Pärnus.
Punane torn Pärnus. Foto: Mailiis Ollino

Eelmisel nädalal anti Punane torn üle riigi ja Pärnu linna ühisele sihtasutusele Pärnu Muuseum. Sihtasutuse ülesandeks jääb muuta keskaegne vangitorn publikule avatud atraktsiooniks. Varem kuulus torn Pärnu linnale.

Punast torni on küll laialdaselt reklaamitud Pärnu vanima ehitise ja vaatamisväärsusena, kuid praegu ei võimalda 1970. aastatel renoveeritud torni seisund seda eksponeerida ega kasutada avalikeks üritusteks, vahendas Pärnu muuseum.

Esimese sammuna algab juba sel nädalal torni kinnistu koristamine ja korrastamine. „Pole kadunud lootus, et õnnestub taastada torni veeühendus ja korraldada seal ilma suuremate investeeringuteta veel sel aastal ürituste sari, millega vangitorni praegune miljöö sobib,“ ütles Pärnu muuseumi arendus- ja turundusjuht Marian Kivila.

Järgmine samm on arendada keskaegne torn selliseks, mis vastab pärnulaste ja linnakülaliste ootustele. 2016. aasta plaanis on Punase torni renoveerimine ja töö selles suunas on alanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles