Eestlased kutsusid Ainažis lätlasi duellile

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Läti ja Eesti on imeväärsed naabrid.Elame juba ligemale tuhat aastat tihedalt kõrvuti, aga ühtegi suurt sõda ja verevalamist kahe rahva vahel pole siiani veel olnud,” lausus Jüri Aarma ja teenis kaherahvuseliselt publikult tormilise aplausi.
“Läti ja Eesti on imeväärsed naabrid.Elame juba ligemale tuhat aastat tihedalt kõrvuti, aga ühtegi suurt sõda ja verevalamist kahe rahva vahel pole siiani veel olnud,” lausus Jüri Aarma ja teenis kaherahvuseliselt publikult tormilise aplausi. Foto: Mailiis Ollino

Kabli Päikeseloojangu festivalil aset leidnud sõnamänguline duell “Ei saa me läbi Lätita / Bez Latvijas igauniem neizvilkut“ meelitas läinud nädalavahetusel Ainažisse ühepalju rahvast nii Eesti kui Läti poolelt.

Fakt selgus seeläbi, et alustuseks paluti publikul kõneldava keele järgi käsi üles tõsta. Mõistagi toimus üksteist sõbralikult tögav sõnavahetussõu mõlemas keeles.

Eesti piiri tagant algava rohelise linnakese puidust suvelaval lahkasid humoorikalt eestlaste ja lätlaste suhteid näitlejad Jüri Aarma ja Jānuss Johansons.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles