Häädemeestel väärtustub 455 aasta lugu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häädemeeste muuseumi juhataja Tiiu Pukk (paremal) ja huvikeskuse juhataja kohusetäitja Anneli Lehtla arutavad Häädemeeste 455. aastapäevale pühendatud kodukandipäeva kava.
Häädemeeste muuseumi juhataja Tiiu Pukk (paremal) ja huvikeskuse juhataja kohusetäitja Anneli Lehtla arutavad Häädemeeste 455. aastapäevale pühendatud kodukandipäeva kava. Foto: Ants Liigus

Häädemeestel on sellelaupäevane kodukandipäev pühendatud kahele märkimisväärsele sündmusele, möödub 455 aastat Häädemeeste esmamainimisest ja kohaliku apteegi asutamisest saab 115 aastat.

Topelttähtpäeva keskpunkt on seltsimaja ja selle ümbrus, kus 1. augusti hommikul avatakse laat ja keskpäeval algab saalis ajalootund. Ajalootundi juhivad, näitavad pilte ja räägivad juttu Häädemeeste muuseumi juhataja Tiiu Pukk ning kohaliku apteegi proviisor Andrus Soopalu.

Seltsimaja läheduses muuseumis on avatud fotonäitus “Häädemeeste 455”, mida saab külastada iga päev kuni 10. augustini. Näituse uudistajad on jätnud külaliste raamatusse tänusõnu mitmes keeles, andes märku huvist piirkonna vastu, mida on saksakeelsetes ürikutes esimest korda nimetatud 1560. aastal kui Gudmannbachi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles