Nurmenuku talus näeb raskeveohobuste paremikku

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raskeveotäkk Kuldar Matu koos sadulas istuva Ingre Saarega võistlustel.
Raskeveotäkk Kuldar Matu koos sadulas istuva Ingre Saarega võistlustel. Foto: Erakogu

Sel laupäeval kogunevad parimad Eesti raskeveotõugu hobused Sauga vallas Nurmenuku talus, kus keskpäeval algaval Eesti raskeveohobuste show`l saab näha ühtekokku 24 hobust.

Ürituse korraldaja, Nurmenuku talu perenaine Viktoria Kaasik ütles, et tänavu juba viiendat järjekorranumbrit kandev etttevõtmine sünnib koostöös Eesti raskeveohobuse seltsiga ja sellel esitletakse ilusat hobuste kõrval seda, mida nad teha oskavad.

„Esmalt toimub hobuste näitus ja seejärel näeb vigur- ja koolisõitu,“ sõnas Kaasik. „Koolisõitu ja tegelikult kõiki osalevaid hobuseid hindab meil Soomest pärit tunnustatud kohtunik Mari-Tiina Jääskeläinen.“

Kaasiku jutu järgi tuleb eriti põnev raskeveohobuste takistusraja läbimine.

Nurmenuku talu perenaine rääkis, et selle ürituse korraldamisel on väga tugevalt tunda Soome hobusekasvatajate toetust. „Kuigi nad oma hobustega Eestisse sellel korral ei tule, on nad ürituse heaks palju panustanud. Aidatud on nii nõu ja jõuga, kuid ka rahaliselt,“ avaldas ta.

Kaasik tundiski head meelt show'le tuleva arvuka soomalste delegatsiooni üle, mis tema sõnutsi näitab põhjanaabrite suurt huvi meie raskeveohobuste edendamise vastu.

Hobuste imetlemise kõrval pakutakse huvilistele muud meelelahutust: lastele on avatud eri atraktsioonid ja muusikalise poole eest hoolitseb kogu päeva vältel Soome bänd Midnight Express. Sissepääs on kõigile prii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles