Tõstesportlase maalid jõudsid näitusele

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla galerist Piret Bergmann ja spordiajaloolane Jaak Valdre (paremal) aitasid Johannes Noormägil oma tõstesportlasest isa Voldemar Noormägi 120. sünniaastapäevaks näituse kokku panna.
Endla galerist Piret Bergmann ja spordiajaloolane Jaak Valdre (paremal) aitasid Johannes Noormägil oma tõstesportlasest isa Voldemar Noormägi 120. sünniaastapäevaks näituse kokku panna. Foto: Ants Liigus

“Veart mees oli see minu taat,” lausus Eesti teenekamaid noortetreenereid Johannes Noormägi, kellel tänavu kevadel täitus 80 eluaastat.

Johannese isa oli kunagine tõstesportlane Voldemar Noormägi (1895–1968), kes vaatamata sellele, et ta oli kurttumm, oli nii edukas sportlane kui ühtaegu hea käega maalija ja fotograaf.

1922. aastal võitis Voldemar Noormägi Tallinnas toimunud maailmameistrivõistlustel kehakaalus kuni 67,5 kilogrammi pronksmedali, osales 1924. aasta olümpiamängudel nagu Alfred Neulandki, tuli kolmel korral Eesti meistriks ja püstitas kolm maailma-, neli olümpia- ja kaheksa Eesti rekordit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles