Juhtkiri: Kas kanalist ETV+ saab asja?

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Rahvusringhäälingu alles loomisel venekeelse telekanali ETV+ peatoimetaja Darja Saar sattus Vene uudistesaate ”Vesti“ tegijate seatud lihtsasse lõksu. Temalt küsiti seisukohti Donbassi ja Krimmi sündmuste ning pronkssõduri teisaldamise kohta, millele kanali juht vastas ”vastavalt Eesti Vabariigi valitsuse ametlikule poliitikale“.

Saare tööandjad ERRist aitasid ta küll galantselt kitsikusest välja ja ametlikuks versiooniks jäi tema vastuste kontekstist välja rebimine, mis Vene kanalite puhul olevat tavaline. Tegelikult jäi peatoimetaja vastamisega hätta. Piisanuks, kui ta öelnuks, et kanal kavatseb vahendada eri arvamusi. Erinevalt Vene kanalitest, mis taovad ühte väravasse.

Ebaõnnestunud intervjuu on aina süvendanud kahtlusi, kas ETV+-ist ikka saab elulooma. Riikliku venekeelse propagandakanali kuvand oleks jama. Ent äkki ei oskagi juba ametisse võetud telekanali tegijad end teistmoodi kui riikliku tellimuse täitjatena määratleda? Siis on tegemist surnult sündinuga, millest asja ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles