Festival De Facto seikleb Pärnu linnadžunglis

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmselt igaüks on elus vähemalt korra maski näo ette proovinud. Kuid mida tähendab omada veel üht nägu? Selles aitab selgust saada Rytis Saladžius.
Ilmselt igaüks on elus vähemalt korra maski näo ette proovinud. Kuid mida tähendab omada veel üht nägu? Selles aitab selgust saada Rytis Saladžius. Foto: De Facto

Pärnu Fringe tänavafestivalide hulgas alustab esimesena ülehomme uue teatri festival De Facto, mille vältel näeb kahel päeval etendusi ebatavalistes kohtades, mille algne funktsioon on hoopis teine.

Festival segab kokku teatri, tantsu ja etenduskunstid ning selle tulemusel valminud etendustele on kõigil võimalik priilt kaasa elada näiteks müügilettide vahel Pärnu Vanal turul, Hommiku tänaval vana trükikoja vundamendiaugus, Pärnu keskraamatukogu kaldus väliterrassil, Kesklinna silla juures jõel, Rüütli tänaval või Sütevaka humanitaargümnaasiumi hoovis.

Festivali kunstilise juhi Barbara Lehtna kinnitusel on tänavune teema “Džungel/urban/džungel” kantud ideest, et linngi on maastik ja inimesi võib võrrelda nende käitumismustreid arvesse võttes loomadega. Sest olgugi meil käes nutitelefonid ja seljas sünteetilisest materjalist rõivad, baseerub õhtu lõpuks kõik sellelsamal, mis on oluline loomariigiski. Ehk džungliseadused kehtivad isegi betooni keskel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles