Kunagine abilinnapea keerab üle lahe bussirooli

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus jäi Vambo Talu viimaseks suuremaks ettevõtmiseks spordihalli juhtimine, nüüd juhib ta Helsingis invataksot.
Pärnus jäi Vambo Talu viimaseks suuremaks ettevõtmiseks spordihalli juhtimine, nüüd juhib ta Helsingis invataksot. Foto: Ants Liigus

Eelmise kümnendi keskel Pärnu abilinnapeana töötanud, pärast spordihalli juhi kohalt lahkumist avalikust elust kadunud Vambo Talu on nüüd, pensionipõlves leidnud tööd Soomes ja keerab puudega inimestele kohandatud väikebussi rooli.

“Pensionär on ära Eestist, jah,” nentis Talu muheldes. “Vean õndsaid inimesi, neid, kes vaimust vaesed.”

Äraolek on kestnud juba pea kaks ja pool aastat. “Mul oli tuttav, kes soovitas,” selgitas Talu, meenutades kohtumist palju aastaid tagasi, kui ta veel Pärnu linnavalitsuse delegatsiooniga Vaasasse seilates kohtas praamil juhuslikult üht vana sõpra, kes oma Soome lahe ülest ametit ja eluolu kiitis. “Panin selle kõrva taha, siis sain pensionäriks ja mõtlesin, et miks mitte,” meenutas Talu, kes kodumaal töise rakenduseta jäänuna haaraski pakkumisest kinni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles