Audrusse vurasid taas vanasõidukid

Siim Saavik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru valla õuemuuseumile kogunesid mitmed huvipakkuvad sõidumasinad.
Audru valla õuemuuseumile kogunesid mitmed huvipakkuvad sõidumasinad. Foto: Ants Liigus

Laupäeval toimus Audrus suur vanasõidukite näitus, mis tõi kolmandat korda valla välimuuseumi õuele ajaloolise väljapaneku eelmiste sajandite tehnikasaavutustest.

Kunagise sovhoosi töökoja kõrval laiusid tõepoolest aegu näinud masinad – üks huvitavam kui teine. Kõige selle vahel siblimas ürituse korraldaja Helgi Roots, kes väljanäitusel etendas eri rolle, näiteks giidi oma.

Esimesena tegin tutvust Aide autokooli pakutava liiklusohutuse õppeprogrammi elementidega, mida iga näitusekülastaja sai omal nahal proovida. Rahvale tundus enim meeldivat auto, mis pandi vaikselt keerlema ja peatati, sohver pea alaspidi. Olukord tundus tõesti reaalne: rooli taga istus alkoholiaroomides meeskodanik, kes pidevalt instruktorile korrutas: “Pane kolm tiiru peale!”. Kolm ülepeatiiru kannatas meeshing kenasti ära. Probleem tekkis, kui auto katuse peale seisma jäi ja mehe jõud koos sellega kehast kadus. Väänles, mis ta väänles, kuid autost pääses ta välja tänu autokooli õppejõu abistavale käele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles