Weekend Festival suleb Pärnu rannas liikluse

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Neljapäevast laupäevani Pärnus toimuva Weekend Festivali ajal on eriloata keelatud autoga liigelda suuremal osal ranna piirkonna tänavatest. Parkimine on seal täiesti keelatud.

Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Karin Õunapi teatel on seoses Weekend Festivaliga muudetud liikluskorraldust alates Tammsaare puiesteest, millel suletakse merepoolne sõidutee.

Rannas parkida ei saa

Samuti on liiklusele suletud Supeluse ja Suvituse tänava merepoolne ala, Ranna puiestee, Mere puiestee merepoolne ala alates Suvituse nurgast, Eha, Lehe, Papli, Kuuse, Kaarli, Side, Kanali tänava merepoolne osa alates Tammsaare puiestee nurgast ja Tammsaare merepoolne tee.

Tammsaare puiestee linnapoolne sõidutee on festivali ajal muudetud kahesuunaliseks. Ligipääs suletud tänavatele säilib kohalikele elanikele, ettevõtjatele ja kaubaautodele eriloa alusel, samuti ühissõidukeile. Juurdepääs säilib ka rannas asuvate majutusasutuste klientidele.

Weekend Festivali pressiesindaja Gunnar Viese kinnitusel postitati ranna piirkonnas elavatele inimestele ja sealsetele ettevõtetele eriload eelmisel nädalal. Samuti pääseb pileti ettenäitamisel autoga rannas asuvasse VIP-telklasse.

Küsimusele, miks pannakse festivali ajal kinni nii palju tänavaid, vastas Viese, et nii elimineeritakse väljavaade, et mõni sohver pääseb Weekend Festivali ajal kuskilt randa parkima.

Õunapki toonitas, et kaardil punasega märgitud tänavatel on 6.–8. augustini parkimine keelatud ja valesti pargitud autod teisaldatakse.

“Oluline on ka ranna rajooni elanikel ja kaubitsejatel tänavate sulgemise ajal tänavatele mitte parkida ja leida autole koht oma kinnistu hoovis,” lisas Õunap. “Et parkimisprobleeme vältida, soovitame jätta auto rannast võimalikult kaugele.”

Õunap soovitas olla festivali ajal liikluses senisest veel tähelepanelikum ja ettevaatlikum.

“Arvestage, et liiklus on tavapärasest aeglasem ja liiklustihedus suureneb, mistõttu varuge aega isegi lühikeste vahemaade läbimiseks,” ütles linnavalitsuse pressiesindaja.

“Sel ajal soovitame Pärnu kesklinnas liigelda jalgsi, jalgrattaga või kasutada ühistransporti. Kui sõidate autoga, arvestage ajutise liikluskorralduse ja -piirangutega. Kuna liiklus on festivali ajal häiritud, võib ühistranspordi graafikuteski muudatusi esineda,” lisas Õunap.

Peale eelmainitu tasub festivali vältel teada sedagi, et rannas asuvad Kaarli tänav ja Papli tänava Side ja Kuuse vaheline lõik suletakse peale autode jalakäijatele.

“Festivali ajal kulgeb tänavatel tuhandeid inimesi ja soovime, et neil väikestel tänavatel saaksid inimesed festivali ajal rahulikult elada,” põhjendas Viese. “Loomulikult pääsevad inimesed koju.”

Parklakoha saab broneerida

Weekend Festivali ametlikud parklad asuvad Decora kaupluse taga jõe ääres, Suur-Jõe tänaval ja Papiniidu tänaval. Kokku on ametlikes parklates umbes 5000 parkimiskohta ja sinna saab autokoha broneerida internetilehel Barking.ee.

Peale selle avatakse 6.–9. augustini Port Arturi parkimismaja, kus on 320 autokohta, videokaamerad ja mehitatud valve.

Parkimismajas korraldab parkimist EuroPark, mille hallata on 575 parkimiskohta Pärnu väliparklateski.

Mikk Moses Barking.eest kinnitas, et ametlikesse parklatesse kohtade kinnipanemine käib usinalt. “Praegu on broneeritud umbes 500 kohta,” ütles Moses.

Moses märkis, et autojuhid võiksid broneerida parklakoha selle suuna lähedale, kust poolt nad linna tulevad. “Näiteks Tallinnast tulijatel pole mingit mõtet hankida parklakoht Mai elamurajooni,” selgitas ta. “Tõenäoliselt on Pärnu liiklus Weekend Festivali ajal täiesti umbes ja nii võiks valida ikka lähima parkla, et linnas oleks võimalikult vähe liiklemist.”

Moses toonitas, et autojuhtidel tuleks kindlasti jälgida liiklust reguleerivaid märke ja kohale tasuks tulla aegsasti.

“Weekend Festivali ajaks lubatakse ilusat ilma, seega on ilmselt rannaski palju inimesi,” lisas Moses. “Nii ei maksa üldse loota, et kellelgi õnnestub saada hea parkimiskoht festivaliala lähedale.”

Weekend Festival Baltic leiab aset 6.–8. augustini Pärnu rannas, kus saab näha ja kuulda kõige kuumemaid tantsu- ja popmuusikaartiste.

Teiste seas astuvad lavale Armin van Buuren, David Guetta, Hardwell, Tiësto, Example & DJ Wire, Robin Schulz ja Rudimental.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles